Rock News

Alessandro Venturella (Slipknot) vorbește despre momentul în care s-a alăturat formației

Despre modalitatea în care a fost recrutat, Venturella are multe de spus și povestește cum s-a pregătit pentru proba „de admitere” în formație.

Actualul basist al formației Slipknot, Alessandro Venturella, a discutat cu cei de la Music Radar despre cum abordează el muzica și a atins și un subiect dureros pentru toată lumea implicată - moartea predecesorului său, Paul Gray, cunoscut și sub porecla „The Pig”.

Despre procesul de recrutare, Venturella are multe de spus și povestește cu o doză imensă de entuziasm cum a părăsit poziția de tehnician al chitaristului Mastodon, Brent Hinds: Jim Root l-a sunat să îl întrebe dacă știe vreun basist priceput, iar el s-a oferit imediat, învățând de două ori mai multe piese decât era nevoie pentru audiție. Luând în considerare performanța pe care o face alături de trupă, nu e de mirare că a trecut proba fără probleme.

Cât despre rolul său de basist post-Paul, artistul declară nu a fost niciodată intenția lui să înlocuiască pe cineva de neînlocuit, ci să se ridice la nivelul lui și să îi țină locul. „Nu pot să fiu Paul și niciodată nu voi fi el, fiecare muzician se naște diferit,” completează „Vman”.

Cea mai însemnată contribuție la compoziție de când s-a alăturat trupei, spune Venturella, a avut-o la melodia „Nero Forte”, ce apare pe cel mai recent disc semnat Slipknot, „We Are Not Your Kind”. Acest al șaselea album al formației a apărut pe piață la data de 9 august, ajungând rapid pe prima poziție în topurile a numeroase țări precum Australia, Belgia, Canada, Finlanda, Portugalia, Spania și, nu în ultimul rând, pe prima poziție a clasamentului Billboard 200.

Foto: Facebook