Rock News

Top 5 melodii perfecte pentru noaptea de Halloween

Halloween-ul mai are puțin și ne bate la ușă, așa că am considerat că ar cam fi cazul să ne pregătim în avans pentru una dintre cele cea mai înfricoșătoare nopți ale anului.

Cu toate astea, dacă ești mai tradiționalist/-ă și vrei să sărbătorești doar Sf. Andrei, refuzând „americanizarea”, poți păstra articolul ăsta până la sfârșitul lunii viitoare, când ne așteptăm să îl folosești cu spor pentru a alunga strigoii.

Dar, ca să nu mai lungim vorba, sigur ești deja curios ce melodii sugerăm. Inspirați de Live About, îți aducem un scurt clasament (nu neapărat în ordinea preferințelor) cu piese ideale pentru noaptea de Halloween.

  1. The Kinks„Wicked Annabella” („The Kinks Are the Village Green Preservation Society”, 1968)

Deși compusă de solistul Ray Davies, melodia a fost interpretată de fratele acestuia, chitaristul Dave Davies. După piesa asta există câteva coveruri (The Ophelias, Uncle Acid and the Deadbeats), însă noi ne întoarcem mereu la variata originală.

  1. Charlie Daniels Band„Legend Of Wooley Swamp” („Full Moon”, 1980)

Dacă vrei să asculți o poveste sinistră în versuri, pe ritmurile unui mix country-rock, asta e piesa perfectă pentru tine. Nu vrem, însă, să îți dăm spoilere, așa că va trebui să o asculți de la cap la coadă.

  1. Alice Cooper„This House Is Haunted” („The Eyes of Alice Cooper”, 2003)

„Oh, this house is haunted/ Oh that’s how I want it to be” declară inconfundabilul Alice Cooper. Rămâne să interpretezi tu cât de înfricoșătoare este piesa, în ciuda prezenței unei fantome în poveste.

  1. The Doors„Ghost Song” („An American Prayer”, 1978)

Alt cântec, altă fantomă. De data asta, totuși, fantoma la care ne referim poate e ceva mai reală decât te așteptai. Discul de pe care este extrasă melodia, „An American Prayer”, a apărut la șapte ani de la moartea solistului Jim Morrison, deși partea vocală este „interpretată” tot de el. Membrii formației s-au adunat și au înregistrat melodiile pe care le-au suprapus peste interpretări de poezie înregistrate de Morrison în 1969 și 1970.

  1. Black Sabbath„Black Sabbath” („Black Sabbath”, 1970)

Partea interesantă este că numele trupei este inspirat din denumirea melodiei ăsteia, și nu invers. Piesa a fost scrisă, conform Songfacts, în urma unei experiențe oculte de care a avut parte basistul Geezer Butler. Artistul împrumutase un volum de magie neagră din secolul al șaisprezecelea de la solistul Ozzy Osbourne și s-a trezit în toiul nopții cu o siluetă neagră în fața patului.

Până aici a fost cu melodiile – tu ce piese ai fi adăugat?

Foto: Facebook