Rock News

Rob Zombie declară că rock-ul nu este nici pe departe mort

Rock-ul trăiește bine-mersi în spatele reflectoarelor, departe de media mainstream, susține artistul.

Rob Zombie, unul dintre regizorii noștri de horror preferați, și un muzician fabulos, a acordat un interviu celor de la Heavy Consequence, pentru a discuta despre cel mai recent film de care s-a ocupat, „3 From Hell”. Ce a ieșit este, de fapt, un amalgam de opinii despre cum sunt tratate ambele domenii în care se implică și gânduri în opoziție cu cele ale unor titani ai muzicii rock.

„În lumea filmului, genul horror este tratat ca și când ar fi un secret rușinos,” declară Zombie. „Nu contează că unele dintre studiouri și-au început activitatea exact cu filme horror”. Artistul enumeră „Frankenstein” (1931), „Dracula” (1931), „A Nightmare On Elm Street” (1984), „Devil’s Rejects” („Casa celor o mie de cadavre”, 2005) și „Saw” („Puzzle mortal”, 2004) printre peliculele care au adus cel mai mare profit studiourilor Universal, New Line și, respectiv, Lionsgate.

Un alt exemplu grăitor este dat de artist și din lumea muzicii: premiile Grammy. „Cea mai mare insultă asupra muzicii hard rock poate fi observată la Grammy-uri. Au încercat să îndrepte situația odată la ceva timp, dar poți avea un disc vândut în zece milioane de exemplare, iar premiul să fie înmânat în spatele camerelor. Ca și când nu însemni nimic,” adaugă Rob.

Muzicianul se poziționează, totuși, în opoziție față de Gene Simmons (Kiss) care a declarat acum câțiva ani că rockul este mort. „Rockul este departe de a fi murit,” susține Zombie. „Mai ales din punctul meu de vedere, toate turneele pe care le-am organizat în ultimii ani au fost cele mai masive turnee ale mele – publicul devenea din ce în ce mai numeros”. Concluzia? Rock-ul e foarte bine, sănătos, doar ca nu mai apare în media mainstream, susține el.

Rob Zombie are deja patru apariții planificate pentru sfârșitul anului, la festivalurile „Louder Than Life 2019” (Louisville, alături de Guns N’ Roses), „Aftershock 2019” (Sacramento, cu Blink-182, Marilyn Manson, Bring Me the Horizon, Stone Temple Pilots și Bad Religon), „Las Rageous 2019” (Las Vegas, cu Chevelle, Atreyu, Bring Me the Horizon, The Used și Prevail) și „Knotfest Meets Forcefest Mexico 2019” (Mexico City, cu Slipknot).

Foto: Facebook