Rock News

Trecerea de pietoni de pe coperta „Abbey Road” - Beatles va fi recreată la Hollywood doar pentru o zi

Los Angeles va închide intersectia Vine St. cu Hollywood Blvd. pe 26 septembrie pentru a recrea o altă faimoasă intersecție din Londra.

Acest eveniment este doar unul dintre festivitățile care vor avea loc în vecinătatea celebrului turn Capitol Records de la Hollywood, cu o zi înainte de lansarea ediției de 50 de ani de la "Abbey Road". Editia aniversara a albumului include o versiune recent remixată a albumului și inregistrari inedite din sesiunile din 1969.

In aceasta vara, englezii au sarbatorit pe Abbey Road 50 de ani de la lansarea celebrului album. Sute de oameni s-au adunat pentru a sarbatori momentul în care, în urmă cu 50 de ani, cei patru Beatles-i au traversat aceeași stradă și au fost imortalizați într-una dintre cele mai imitate fotografii muzicale făcute vreodată: coperta albumului The Beatles, „Abbey Road”.

Fotografia legendarilor John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, traversând o trecere de pietoni a fost realizată la 8 august 1969, în faţa sediului EMI Recording Studios.

Foto: Getty Images/ Guliver.