Rock News

Machine Head vor concerta în București în cadrul turneului „Burn My Eyes”

Muzicienii aniversează 25 de ani de la apariția albumului lor de debut, „Burn My Eyes”, un material de referință în lumea heavy metalului.

Americanii de la Machine Head au anunțat cea de-a doua etapă a turneului „Burn My Eyes”, iar lista de orașe de vizitat include și capital noastră dragă. Concertul din București este planificat pentru data de 12 mai 2020, la Club Quantic.  

De la jumătatea lunii aprilie și până pe 6 iunie, băieții își vor face simțită prezența în Portugalia, Europa de Est, Rusia, Scandinavia și Marea Britanie prin concerte de trei ore fiecare, împărțite în două secțiuni. Prima parte va cuprinde o suită de melodii clasice dintre cele mai apreciate ale formației precum „Imperium”, „Halo”, „Ten Ton Hammer” și „The Blood, The Sweat, The Tears”, iar cea de-a doua secțiune va fi o interpretare completă a discului sărbătorit, unde, alături de solistul Robb Flynn și basistul Jared Mac Eachern, vor urca pe scenă ceilalți doi membri originali ai trupei – toboșarul Chris Kontos și chitaristul Logan Mader.

În luna octombrie a anului trecut, Machine Head și-a schimbat radical componența – chitaristul Phil Demmel și toboșarul Dave McClain au considerat că un viitor comun cu cel al grupului ar fi imposibil.

„Ne-am îndepărtat ca oameni, dar și din punct de vedere muzical,” a motivat Flynn decizia celor doi membri care au urmat o cale separată, într-un clip postat pe pagina oficială de Facebook a formației. „Am încercat prea tare să controlez trupa, am devenit sufocant”. Solistul spunea că nu le poartă pică celorlalți pentru decizia luată, însă nu a rămas nemișcat de ceea ce s-a întâmplat. „Am plâns foarte mult, simțeam că m-a călcat un camion,” declara el.

În prima parte a turneului, care începe în octombrie, americanii vor concerta în țările din Europa Centrală și de Sud, ajungând și în Marea Britanie.

Foto: Facebook