Rock News

Breaking Benjamin au primit a treia certificare cu platină pentru melodia „The Diary Of Jane”

Americanii de la Breaking Benjamin ne aduc încă o dovadă a succesului de care se bucură în lumea rockului.

Artiștii au primit a treia certificare cu platină din partea Asociației Americane a Industriei Înregistrărilor pentru hitul „The Diary Of Jane”. Dacă nu ești familiarizat cu regulile Asociației, te ajutăm noi – faptul că melodia a fost certificată a treia oară cu platină înseamnă că a depășit o cifră de vânzări de trei milioane. Albumul pe care se găsește melodia, „Phobia”, a fost certificat, și el, cu platină, însă doar o dată, în 2009, la trei ani de la lansare.

Formația lui Ben Burnley mai are câteva materiale cu vânzări demne de RIAA – albumele „Dear Agony” (2009, platină) „We Are Not Alone” (2004, platină), „Dark Before Dawn” (2015, aur) și „Saturate” (2002, aur), dar și singleurile „I Will Not Bow” (2009, platină) „Breath” (2007, platină), „So Cold” (2004, platină), „Angels Fall” (2015, aur), „Failure” (2015, aur), „Give Me A Sign” (2010, aur), „Until The End” (2006, aur), „Dance With The Devil” (2006, aur) și „Blow Me Away” (2004, aur).

Încurajați de succesul albumului pe care l-au lansat anul trecut („Ember”), muzicienii plănuiesc un disc acustic ce va conține și ceva material nou pe lângă reinterpretări. Solistul Ben Burnley le-a zis în mai celor de la Consequence Of Sound că nu are nici cea mai vagă idee cum a reușit formația să își păstreze fanii aproape, dar că este extrem de recunoscător. „Toți membrii trupei realizează că este un cadou incredibil și ne dăm seama că suntem incredibil de norocoși”.

„Lucrez la un album acustic de când am început turneul,” a declarat Burnley, „așa că am fost destul de ocupat. Albumul acustic va conține piese Breaking Benjamin interpretate în stil acustic, dar vom adăuga și două sau trei piese noi. Lucrăm la aranjamente, acordaj, e foarte distractiv și abia așteptăm să lansăm compilația”.

„Ember” a fost lansat la data de 13 aprilie 2018 prin intermediul Hollywood Records.

Foto: Facebook