Rock News

Toto vor lansa materialul live „40 Tours Around The Sun” vinerea asta

Americanii de la Toto au aniversat, în 2017, patru decade de la debutul formației, motiv pentru care ultimii doi ani din viețile muzicienilor au fost dedicate concertelor.

„Pe parcurs, am cântat în fața a peste un milion de fani pe teritoriu european, nord-american, asiatic, dar și în locații precum Noua Zeelandă și chiar Indonezia,” este declarația oficială a grupului, postată de pagina de Facebook. După spusele lor, turneul le-a amintit fanilor de hituri iubite din repertoriul Toto, motiv pentru care băieții vor lansa materialul „40 Tours Around The Sun”, o înregistrare a concertului susținut în Amsterdam.

Concertul înregistrat i-a pus pe muzicieni față în față cu mai mult de 17.000 de fani pe 17 martie, la Ziggo Dome din Amsterdam. Setlistul Toto a fost unul variat – băieții nu s-au zgârcit cu hiturile, dar au inclus și piese rar auzite live, plus două piese abia lansate, incluse pe discul dedicat celor mai tari hituri ale trupei („40 Trips Around The Sun”). Printre melodiile cu care i-au bucurat pe fani, s-au numărat arhi-cunoscutele „Africa”, „Rosanna”, „Hold The Line”, „Stop Loving You” și complexul single „Jake To The Bone”.

Pe 13 septembrie, va apărea versiunea digitală a materialului – audio și video – urmând ca pe 20 septembrie să fie lansate seturile de CD-uri (2 părți) și LP-uri (3 părți).

Al treisprezecelea și cel mai recent disc de studio al americanilor a apărut pe piață în 2015, fiind intitulat sugestiv „Toto XIV”.

Foto: Facebook