Rock News

Iată câteva trupe care au marcat parcursul profesional al lui Brent Smith (Shinedown)

Hai să afli ce consideră Smith că a avut de învățat de la Tool, Melvins, Garth Brooks și, ultimii, dar nu cei din urmă, Korn.

La fel ca fiecare dintre noi, artiștii rămân cu amintiri senzaționale de la diverse concerte la care se amestecă în public, iar astea le influențează uneori viața. Brent Smith, solistul formației Shinedown, a discutat cu cei de la setlist.fm despre câteva astfel de spectacole care i-au format viziunea asupra vieții și a muzicii.

Smith deschide discuția cu o scurtă istorisire a unui concert susținut de Tool și Melvins în Knoxville, Tennessee, unde a învățat ce nu există vreun manual pentru a crea muzică, ci trebuie să îți depășești mereu limitele, să abordezi perspective diferite și chiar să adopți subiecte „din altă lume”.

De la Garth Brooks a învățat să fie respectuos și sincer cu publicul. „Nu exista nimic în purtarea lui care să sugereze falsitate, fabricație sau plănuire anticipată, totul a fost foarte sincer,” declară Brent. „Tipul ăsta, care era un megastar, s-a concentrat pe ce avea audiența nevoie”.

Cât despre Korn, vulnerabilitatea muzicii lor este ceea ce îl inspiră. „Ei nu relatează doar că Totul e nașpa în lume. Uneori, oamenii folosesc asta ca o scuză în viața de zi cu zi. Vorbind despre Korn, când Jonathan (n.r. Davis) cântă, transmite emoții. Și nu se joacă. Nu te poți pune în starea aia fără ca ceea ce emiți să fie real”. După spusele sale, multe formații își datorează sunetul americanilor de la Korn.

Cel de-al șaselea album Shinedown a apărut pe piață anul trecut, iar, în săptămâna lansării, „Attention Attention” a ocupat prima poziție în clasamentul Top Rock Albums al Billboard.

Foto: Facebook