Rock News

Jason Bonham, despre reuniunea Led Zeppelin din 2007: „A fost foarte special, doar să fiu în preajma lor”

Într-un interviu recent cu un post de radio american, veteranul baterist Jason Bonham și-a amintit cum a fost să participe la reuniunea Led Zeppelin din 10 decembrie 2007, de la O2 Arena din Londra.

Jason Bonham și-a asumat rolul bateristului formatiei, in locul tatalui sau, legendarul John Bonham, care a murit în 1980, lucru care a dus la destramarea Led Zeppelin.

"A fost foarte special. Doar să fiu în preajma lor, nu numai sa cant, ci să stau în preajma lor timp de șase săptămâni", a spus Bonham. "M-a reinventat ca artist sau pur și simplu m-a întinerit la acea vreme".

Bonham și-a amintit apoi gestul lui Robert Plant, care a declarat ca unul dintre motivele show-ului a fost să o facă pentru Jason.

Spectacolul din 2007 - primul concert Led Zeppelin din utimele trei decenii - a fost lansat în cele din urmă ca DVD live în anul 2012, sub numele "Celebration Day". De atunci, vocalistul Robert Plant a rezistat numeroaselor apeluri pentru reuniunea Led Zeppelin, ceea ce face ca, foarte probabil, reuninea de la O2 Arena să fie ultima pentru trupă.

Foto: Getty Images/ Guliver.