Rock News

Cea mai tare experiență de rock alternativ, alături de Robin and the Backstabbers duminică, la ONE! Festival

Robin and the Backstabbers vine pe scena "Rock Nights". În această duminică, va așteaptă în Piața Ovidiu din Constanța, alaturi de Robin and the Backstabbers, Iris, Trooper si Holograf. Intrarea este liberă, iar concertele incep la ora 20:00. Concertele vor fi transmise live pe Facebook Rock FM si pe Rock TV.

Robin and the Backstabbers este o trupă românească de rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Membrii își descriu muzica drept “pop melodramatic”, potrivit expirat.org.

Câștigând distincțiile „Cel mai bun rock alternativ” și „Artistul anului” la Gala On Air Music Awards 2013, trupa și-a continuat activitatea live prin turnee de cluburi precum și numeroase festivaluri open air.

Intrebati intr-un interviu din 2017 pentru revista Dissolved cum ar trebui ascultătorul să perceapă și să analizeze o melodie Robin and the Backstabbers, Andrei Robin Proca, solistul RATB a raspuns:

"La concert, în primul rând, mișcându-se, fiind atent, și după acasă. Dar cred că oamenii sunt mai câștigați dacă ne văd prima dată live".
(...)
"Suntem, cred, surprinși cu toții de faptul că avem succesul de care spui la un public atât de tânăr. Atunci când am început să cântăm, în 2010, media de vârstă a publicului nostru era mult mai mare. Când am trecut de 25.000 de followers la pagina de Facebook, am zis că au început să dea like și oameni pe care nu-i cunoaștem. Este foarte mișto că publicul nostru e așa tânăr.

Robin and the Backstabbers înseamnă:
Andrei Robin Proca (voce, chitară)
Florentin Vasile (chitară, voce)
Oigăn (bass)
Andrei Fântână (clape, saxofon)
Radu Moldovan (percuție)
Vladimir Proca (tobe)

ONE! este cel mai mare festival al muzicii românești. Timp de 4 weekend-uri, Piața Ovidiu din Constanța se va transforma în cel mai fierbinte loc de pe litoralul românesc.

Foto:  Năluca / Facebook trupa