Rock News

A doua seară de "Rock Nights": protest, activism, umor si motoare cu: Timpuri Noi, Cargo și Vama

45 de minute, Timpuri Noi ne-a cântat toate cântecele copilăriei și adolescenței: "Tanța, "Emigrant UȘA" (visul lor din anii '70, după cum ne-a spus Dan Iliescu), "Nămol" sau "Mistrețul". "Adelin" a încheiat setul de 50 de minute, melodie pe care Dan Iliescu a întrerupt-o la un moment dat pentru a ne explică "delay-ul de nuntă". 

Cargo au adus "Ziua Vrăjitoarelor" pentru deschiderea concertului de peste o ora din Piața Ovidiu din Constanța. Au urmat cele mai îndrăgite melodii ale lor, "Anarhie", "Doi pași", "Ploaia", "Călare pe motoare", "Nu mai am țigări" (cu varianta 2.0 "Eu mai am țigări/ Dar n-am unde fuma"), cântate alături de public.

Cargo s-au ținut de pariul făcut cu Cristian Hrubaru înaintea concertului și au invitat publicul să cânte la fiecare piesă a setului. (Nu ne-au spus cine a câștigat pariul).

Vama a intrat pe scenă puțin după 22,40. "Copilul care aleargă către mare" și noul single, un protest la adresa sistemului de învățământ din România "Pe de rost", au intrat în prima parte a concertului.

Publicul a cântat vers cu vers pe "Perfect, "Ana" și pe piesa din perioada Vama Veche: "Vara asta".

Momentul Piața Victoriei - 10 august a fost rememorat pe scenă de Tudor Chirilă printr-un discurs în care a vorbit de abuzuri, "măcelul prestat cu abnegație jandarmi din toată țara", interpretând la bis "În țara-n care m-am născut”, cadoul Vama pentru românii alungați din România.

Foto: Ioana Epure.