Rock News

Vama: „Şcoală, cum naiba vrei să cresc dacă e o ruşine să gresesc?“

Citatul este din cea mai recentă lansare a trupei Vama, piesa „Pe de rost“, un protest la adresa sistemului de învățământ românesc.

Lacunele sistemului de învăţământ românesc reprezintă una dintre temele care îl preocupă pe Tudor Chirilă şi despre care a vorbit în repetate rânduri, fiind de părere că şcoala românească eşuează în a stimula pasiunea de a învăţa. De Ziua Copilului, artistul a semnat un text în care a subliniat că sistemul de educaţie este „învechit, apăsător, frustrant“ şi nu stimulează „gândirea critică, abilităţile emoţionale şi de relaţionare“, motiv pentru care mulţi tineri la finalul liceului sunt incapabili să-şi formeze o viziune proprie asupra lumii şi a drumului lor în viaţă. Pe de altă parte, Chirilă consideră că o mare parte din vină aparţine şi părinţilor, care sunt foarte autoritari, potrivit jurnalistilor de la Adevarul.

Cunoscute si pentru melodiile cu mesaj social, trupele Vama, Timpuri Noi si Cargo vor concerta duminica aceasta, pe 4 august, in cea de-a doua seară "Rock Nights".

Intrarea este liberă, iar concertele incep la ora 20:00.

ONE! este cel mai mare festival al muzicii românești. Timp de 4 weekend-uri, Piața Ovidiu din Constanța se va transforma în cel mai fierbinte loc de pe litoralul românesc.

Concertele vor fi transmise live pe Facebook și pe Rock TV.

Proiectul muzical Vama a fost fondat de Tudor Chirilă şi Eugen Caminschi, care au decis în 2006, după zece ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze. Din trupă mai fac parte Gelu Ionescu, Lucian Cioargă şi Dan Opriş. Printre cele mai cunoscute piese lansate de Vama se numără „Perfect fără tine” şi „Copilul care aleargă către mare”. Grupul a lansat, până în prezent, trei albume de studio, cel mai recent fiind „Better”, apărut în octombrie 2017.