România are sânge de rocker

COMA încheie campania „România are sânge de rocker” cu un cover rock după șlagărul Aurei Urziceanu – „Aproape liniște”

Ultimul cover rock din această serie a campaniei „România are sânge de rocker” a fost deblocat, astăzi, la Morning Glory cu Răzvan Exarhu. COMA a cântat cunoscuta melodie „Aproape liniște” a Aurei Urziceanu, în variant rock, transmițând un nou mesaj de mobilizare către rockeri și nu numai în sprijinul donării de sânge.

Seria coverurilor rock din cadrul campaniei „România are sânge de rocker” a fost începută de Trooper, care a cântat un cover rock după melodia „Te aștept să vii”, interpretată de Mirabela Dauer (CLIP AICI), și a fost continuată de Byron, care a oferit o infuzie de rock șlagărului „Uite așa aș vrea să mor”, interpretat de Gică Petrescu (CLIP AICI). Și trupa Nighlosers a reinterpretat în variant rock celebra melodie „Dacă pleci”, a lui Cătălin Crișan, care poate fi ascultată aici. Vița de Vie a fost cea de-a patra trupă care s-a alăturat campaniei, interpretând melodia „Proverbe” a lui Marius Țeicu, desigur, în variantă rock.

Campania „România are sânge de rocker” a fost inițiată de Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la ROCK FM, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, în contextul în care nevoia de sânge este dublă în țara noastră față de cât se recoltează în prezent.

România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1.7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii. În plus, în primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018, iar nevoia de sânge actuală este dublă față de cât se recoltează în mod normal.

Tehnologia ajută donarea de sânge

Oricine dorește să se alăture campaniei „România are sânge de rocker” o poate face astfel:

  1. Descarcă aplicația www.donorium.ro/descarca
  2. Introdu invite code-ul morning#glory (cu litere mici)
  3. Programează-te, donează sânge și salvează 2 vieți

Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge.

O lună în care românii au dovedit că au sânge de rocker

În luna mai 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au colectat cu 797 de pungi de sânge mai mult decât în luna mai a anului 2018 – o creștere cu 20% cu față de luna aprilie. „Un succes datorat în mare parte campaniei România are sânge de rocker. Suntem bucuroși că am recuperat, astfel, pierderea de pe primul trimestru al anului acestuia”, a declarat Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Și numărul persoanelor care au descărcat aplicația Donorium a crescut. În perioada 14 mai-3 iunie, 3.874 de utilizatori au descărcat aplicația care facilitează donarea de sânge, Donorium, Morning Glory fiind de atunci, contul #1 pe Donorium.