Rock News

David Draiman (Disturbed) vorbește despre soliștii pe care îi admiră

Spre fericirea sa, Draiman a și primit sfaturi de la unul dintre idolii săi. Iată cum povestește artistul întâlnirea.

David Draiman, mult-apreciatul solist al formației americane Disturbed, a declarat că doi contemporani îl inspiră în ceea ce face (Ronnie James Dio și Rob Halford), adăugând însă că Freddie Mercury este solistul suprem.

Cu toate astea, cântărețul nu consideră că reușește măcar să se apropie de gloria lui Dio și Halford, mulțumindu-se să dea tot ce poate mai bun. Într-un interviu acordat publicației Planet Rock, Draiman a zis că a avut norocul să îl întâlnească pe Ronnie, căruia i-a cerut sfatul pentru a-și îmbunătăți tehnica vocală. „Frate, dacă ai nevoie de încălzire, nu ai ce îți trebuie,” a fost replica (glumeață) a lui Dio. Poți asculta întregul interviu mai jos.

Spectacolul Disturbed din București va fi deschis de două dintre trupele cu cel mai original material pe care l-am ascultat în ultima vreme – francezii de la TRANK și italienii de la Fall Has Come.

TRANK sunt niște francezi mai speciali – nu s-au putut hotărî asupra unui stil singular, așa că au decis să îmbine mai multe. Astfel, ei combină toate genurile care le plac – rock alternativ, goth, indie, metal industrial și alte câteva. Cu un EP deja lansat („Midlife Noises”, 2016) și un album complet pe drum, abia așteaptă să apară pe scenă.

Pe de altă parte, încă din 2015, băieții de la Fall Has Come se mulțumesc să creeze material bombă pe ramura de rock alternativ. Primul lor album, apărut în același an, a fost primit cu căldură de publicul italian și de cel internațional.

Cu Disturbed și cele două trupe menționate mai sus ne vom întâlni pe 27 iunie la Arenele Romane din București.

Foto: Facebook