Rock News

Discrepanțele temporale ale filmului biografic Queen, explicate de Brian May

Chitaristul a decis să apere pelicula în fața acuzațiilor unor critici că băieții s-au jucat cu ordinea evenimentelor pentru a face povestea să pară mai dramatică.

După spusele lui Brian May, filmul biografic Queen nu trebuia neapărat să urmărească secvența reală a întâmplărilor, ci a fost o încercare de a ilustra pe marile ecrane personalitatea legendei Freddie Mercury – ce îl motiva, pasiunea lui, temerile și slăbiciunile sale. „Nu am creat un documentar,” continuă chitaristul într-un interviu acordat publicației Guitar World.

Potrivit Billboard, vânzările de melodii lansate de Queen au crescut de la 527.000 de unități la 1,9 milioane, iar vânzarea de albume a crescut cu 483% în ultimele șase luni comparativ cu semestrul trecut.

Aceste vânzări, tot după estimările Billboard, au rezultat în „venituri de aproape $18 milioane față de cele $4,4 milioane pe care le-a câștigat discografia Queen în precedentele șase luni”.

Brian May a declarat într-un interviu cu BBC Radio 2 că trupa sa încă nu a obținut câștiguri de pe urma filmului biografic lansat anul trecut.

„Am muncit din dragoste,” spune chitaristul, „vreo 12 ani, cred. Ne-am gândit că până la urmă va ieși bine, dar nu am realizat că va avea atâta succes. E incredibil cât de plăcut este în jurul lumii – e un film de miliarde. Am râs puțin zilele trecute – era un articol în ziar unde scria că ne-am îmbogățit de pe urma filmului. Dacă ar ști ei! Ne-am întâlnit zilele trecute cu un contabil și ne-a informat că încă nu am câștigat niciun ban de pe urma lui. Cât de mare trebuie să fie succesul unei pelicule pentru a ajunge să faci profit? Sunt foarte mulți oameni care își iau câte ceva din câștiguri, iar publicul nu realizează”.

Foto: BBC