Rock News

Cât a adus "Bohemian Rhapsody" la vânzările muzicii Queen

Popularitatea Queen a avut o revenire spectaculoasă în ultimul an, datorită succesului fenomenal al biopicului "Bohemian Rhapsody", care a câștigat patru premii Oscar, după care a devenit unul dintre primele 100 de filme cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

Potrivit Billboard, fluxurile de muzică la cerere ale trupei Queen au crescut de la 588 milioane la 1,9 miliarde, în cele șase luni de la lansarea "Bohemian Rhapsody", comparativ cu cele șase luni anterioare.

Si vânzările de melodii au crescut de la 527 000 la 1,9 milioane de unități, iar albumele cu 483%.

Billboard estimează că aceste vânzări au avut ca rezultat "venituri de aproape 18 milioane USD față de cele 4,4 milioane de dolari pe care le-a câștigat discografia Queen în precedentele șase luni".

Brian May a acordat recent un interviu celor de la BBC Radio 2, în cadrul căruia a declarat că legendele de la Queen încă nu au obținut nici un venit de pe urma filmului biografic lansat anul trecut.

„Am muncit din dragoste,” spune chitaristul, „vreo 12 ani, cred. Ne-am gândit că până la urmă va ieși bine, dar nu am realizat că va avea atâta succes. E incredibil cât de plăcut este în jurul lumii – e un film de miliarde. Am râs puțin zilele trecute – era un articol în ziar unde scria că ne-am îmbogățit de pe urma filmului. Dacă ar ști ei! Ne-am întâlnit zilele trecute cu un contabil și ne-a informat că încă nu am câștigat niciun ban de pe urma lui. Cât de mare trebuie să fie succesul unei pelicule pentru a ajunge să faci profit? Sunt foarte mulți oameni care își iau câte ceva din câștiguri, iar publicul nu realizează”.

Foto: Getty Images/ Guliver.