Rezultate record după 4 zile de campanie „România are sânge de rocker”

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Donorium, în primele 4 zile ale campaniei Morning Glory și ROCK FM – „România are sânge de rocker”.

În primele 4 zile de campanie, descărcările aplicației Donorium au înregistrat un număr record. În total, 1.054 de oameni noi au descărcat aplicația care facilitează donarea de sânge, aproape acoperind deficitul de 1.100 de donatori de sânge înregistrat până acum în 2019 în București (față de aceeași perioadă a anului trecut).  Contul Morning Glory a ajuns, astfel, pe prima poziție în clasamentul Donorium. 

Timp de o lună, 5 dintre cele mai cunoscute formații rock din România - Vița de Vie, COMA, Byron, Trooper și Nightlosers – vor cânta cover-uri rock după cele mai cunoscute șlagăre românești. Primul cover lansat în cadrul campaniei „România are sânge de rocker” va fi interpretat de formația Trooper după melodia „Fotoliul din odaie” a Mirabelei Dauer, în data de 24 mai. Cover-urile interpretate de toate celelalte formații vor fi lansate pe măsură ce va crește numărul de descărcări ale aplicației Donorium. În total, campania își propune 10.000 de descărcări ale aplicației Donorium, care facilitează donarea de sânge.

Oricine dorește să se alăture campaniei „România are sânge de rocker” o poate face astfel:
1. Descarcă aplicația www.donorium.ro/descarca;
2. Introdu invite code-ul morning#glory (cu litere mici);
3. Programează-te, donează sânge și salvează 2 vieți.
Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge specifică.

Până în acest moment, 5 centre de transfuzie sanguină din țară sunt partenere în proiect, iar inițiatorii își propun ca până în 2025 să se extindă în toată țara. În doar 5 luni, peste 10.000 de donatori au intrat în comunitatea Donorium și folosesc aplicația.

România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1.7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii. 1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie de sânge, însă multe intervenții chirurgicale ajung să fie amânate din cauza deficitului de sânge.