Rock News

Olavi Mikkonen (Amon Amarth) vorbește despre dinamismul albumului „Berserker”

Hai să asculți cele două piese deja lansate de suedezi de pe viitorul album - „Crack The Sky” și „Raven’s Flight”.

Chitaristul Olavi Mikkonen (Amon Amarth) a vorbit cu cei de la publicația Heavy Australia despre noul disc al formației sale, „Berserker”, spunând că este un album pe care suedezii au încercat să îl facă „mai dinamic”.

„Am vrut să adăugăm o dinamică pieselor,” declară artistul. „O modalitate de a face asta este cea folosită pentru melodia Ironside. Începe acustic, destul de lent, iar în mijlocul cântecului ai niște părți vocale de gore, apoi revii la stilul acustic, la vocalize curate, după care te întorci la heavy old-school. Așa se creează un material dinamic. Același lucru și la Valkyria. Pentru finalul piesei ne-am bazat pe pian. [...] Încercăm doar să ne dăm seama cum ne putem face piesele mai interesante,” continuă chitaristul.

Amon Amarth au lansat deja două piese extrase de pe viitorul lor album - „Crack The Sky” și „Raven’s Flight„Berserker”, noul disc al băieților, va apărea pe piață săptămâna asta, pe 3 mai, prin intermediul casei de discuri Metal Blade Records.

Metaliștii au înregistrat albumul la studiourile Sphere, alături de producătorul Jay Ruston (AnthraxSteel PantherStone SourUriah Heep).

„În ceea ce privește ultimul album lansat, am scris un întreg scenariu de film și l-am transformat într-un disc,” a declarat solistul Johan Hegg într-un interviu acordat revistei Revolver. „De data asta, nu am avut atâtea idei, dar nu am vrut nici să transformăm albumul într-unul conceptual. Jomsviking a ieșit atât de bine că, dacă am fi încercat să îl depășim, ar fi fost aproape imposibil – asta dacă nu aveam o poveste incredibilă. Dar nu aveam una, așa că nu ar fi avut niciun sens”.

Iată și lista de piese a discului „Berserker”:

  1. Fafner's Gold
  2. Crack The Sky
  3. Mjolner, Hammer Of Thor
  4. Shield Wall
  5. Valkyria
  6. Raven's Flight
  7. Ironside
  8. The Berserker At Stamford Bridge
  9. We Can Set Our Sails
  10. When Once Again
  11. Wings Of Eagles
  12. Into The Dark

Foto: Facebook