Rock News

Fostul manager Nirvana și biograful lui Kurt Cobain resping teoria crimei

Potrivit The Pulse Of Radio, fostul manager Nirvana, Danny Goldberg, a fost întrebat ce părere are despre teoria conspirației care o indică pe Courtney Love drept ucigașa lui Kurt Cobain. Întrebarea a venit în cadrul unei sesiuni de autografe la Los Angeles pentru noua sa carte "Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain".

Goldberg a răspuns că l-a întâlnit pe Tom Grant, cel care a lansat această teorie și o susține în continuare, însă i se par puțin plauzibile argumentele cu care vine.

Goldberg a continuat, spunând că pentru a stă în picioare argumentele lui Grant, ar fi trebuit că soția lui Cobain, Courtney Love, să fi corupt Poliția din Seattle: "Asta a fost pentru mine absurd, ca Courtney să vină într-un fel într-o secție de poliție din Seattle și să îi corupa. Nu cred că îi dădeau voie să intre într-o secție de poliție. Mai ales în acele zile".

The Pulse Of Radio l-a întrebat pe biograful lui Cobain, Charles R. Cross, de ce crede că teoria conspirației continuă de atât de mult timp.

"Cred că principalul motiv pentru care oamenii îmbrățișează teoria conspirației este pur și simplu că este foarte dureros să ne imaginăm că Kurt, cineva pe care l-au iubit și poate s-au identificat cu el, i-a trădat într-o oarecare măsură, luându-și viața", a răspuns el. "Știi, la final nu există absolut nici o dovadă care să sugereze că moartea lui Kurt a fost altceva decât sinucidere și este aproape absurd că subiectul continuă să apară".

Kurt Cobain a fost găsit mort la 8 aprilie 1994 în casa sa din Seattle, la trei zile după ce cântărețul și chitaristul și-a luat viața, impușcandu-se. Avea 27 de ani.

Foto: Getty Images/ Guliver.