Rock News

Anders Fridén și Björn Gelotte (In Flames) motivează decizia de a lucra alături de producătorul Howard Benson

De la luna de miere la luna de fiere? Sau înseamnă mai mult decât atât această colaboare? Iată ce au de spus artiștii.

Doi dintre cei mai simpatici membri ai formației In Flames, solistul Anders Fridén și chitaristul Björn Gelotte, au vorbit recent cu Rob Herrera de la Front Row Live Entertainment despre provocările pe care colaborarea cu producătorul Howard Benson le-a ridicat și despre viețile lor personale.

„Am învățat foarte multe de la el,” spune Gelotte despre producător. „Funcționează perfect alături de Mike Plotnikoff (inginer de sunet) și alături de băieții care ne ajutau. Super eficient. Iubim locul și studioul. Battles a ieșit așa de bine că am vrut să reluăm experiența”.

„A țipat destul de mult la noi,” adaugă Fridén râzând. „Ne-a împins de la spate. Prima colaborare a fost ca luna de miere, am ajuns să ne cunoaștem. Howard știe când să mă forțeze și cum sa mă revitalizeze când sunt mort de oboseală. Scoate ce e mai bun din mine când vine momentul să înregistrăm”.

Cât despre familii, băieții spun că nu le-au încurcat aproape deloc activitățile de trupă. „Copiii noștri au crescut cu asta,” declară Anders. „Nu cunosc altă realitate. Știu că tatăl lor pleacă pentru ceva vreme pe ici-pe acolo. Funcționează ok pentru noi”.

Cel mai recent disc In Flames„I, The Mask”, a apărut pe piață la data de 1 martie prin intermediul caselor de discuri Eleven Seven (în America de Nord) și Nuclear Blast (în tot restul lumii).

De mixarea albumului s-a ocupat Chris Lord-Alge (Cheap TrickLinkin Park), iar masterizarea a fost lăsată pe mâna lui Ted Jensen (PanteraEaglesGuns N' Roses), ambii fiind câștigători ai câte unui premiu Grammy.

Foto: Facebook