Rock News

Metallica interpretează melodia „Here Comes Revenge” live pentru prima oară

În spatele acestei melodii se află o poveste cu adevărat tragică - hai să vezi despre ce e vorba.

Metallica a interpretat pentru prima oară pe scenă piesa „Here Comes Revenge” în Texas. Unuia dintre fanii prezenți la concert i-a venit ideea genială de a filma spectacolul, așa că găsești video mai jos.

„Here Comes Revenge”, după spusele solistului James Hetfield, este o melodie inspirată din moartea tragică a unuia dintre fanii trupei. „Un cuplu venea foarte des la spectacolele noastre pentru că fata lor cea mai mică fusese omorâtă într-un accident rutier. Și atunci am realizat – ei au găsit ceva care să îi facă să simtă o conexiune cu fiica lor în loc să își distrugă viața și să atace persoana vinovată. Prin melodia asta încerc să mă transpun în locul lor, îmi dau seama cât de tentantă ar fi răzbunarea, dar nu îmi satisface chemarea”.

„Here Comes Revenge” este extrasă de pe cel mai recent disc al grupului stabilit în San Francisco, „Hardwired… To Self-Destruct”, apărut în 2016.

Americanii au început partea nord-americană a turneului WorldWired pe 2 septembrie, în Wisconsin, aceasta urmând să se termine pe la jumătatea lunii ăsteia în Michigan.

Metallica a susținut și un concert acustic la începutul lui noiembrie în San Francisco, înregistrarea completă a acestuia fiind lansată pe 1 februarie sub denumirea „Helping Hands…Live & Acoustic At The Masonic”.  

Spectacolul a fost unul caritabil, denumit „All Within My Hands Foundation Helping Hands Concert And Auction”, și a reprezentat celebrarea primului an de existență a fundației All Within My Hands. 

Pe lângă câteva piese proprii, titanii au interpretat și coveruri ale unor piese consacrate în lumea metalului, precum „When A Blind Man Cries” (Deep Purple), „Please Don't Judas Me” (Nazareth), „Veteran Of The Psychic Wars” (Blue Öyster Cult) și „Turn The Page” (Bob Seger).

Metallica va reveni la București în cadrul turneului Worldwired, concertul fiind planificat pentru data de 14 august 2019, la Arena Națională. În deschidere îi vei putea vedea și pe Ghost și Bokassa.

Foto: Facebook