Rock News

Phil Demmel explică decizia de a părăsi Machine Head

Chitaristul explică pe-ndelete circumstanțele care l-au forțat să renunțe la poziția sa în formație după mai bine de 15 ani.

Într-un interviu acordat în cadrul podcastului Talk Toomey, chitaristul Phil Demmel declară că a părăsit Machine Head din cauză că devenise un fel de proiect solo al solistului Robb Flynn. Artistul a discutat pe larg motivele care l-au făcut să renunțe la locul său în formație după 15 ani, iar interviul complet îl poți asculta aici.

„Nu am de gând să zic nimic de rău despre fragmentarea trupei,” spune el. „Îl consider un muzician incredibil [n.r. pe Rob Flynn], iar experiențele alături de Machine Head au fost geniale. Ultimii ani, însă, nu au fost. Nu mai rezonam ca oameni. Cred că Robb a deviat de la ideea de trupă și a rămas pe drumul lui. În loc să încercăm să ne unim viziunile, a ajuns să ne spună, pur și simplu, ce vom face”.

După spusele chitaristului, cel mai recent disc al trupei, „Catharsis” (2018), a însemnat participare minimă din partea lui. Ăsta este și unul din motivele pentru care Demmel susține că urăște discul. În timpul înregistrărilor, Flynn schimba încontinuu contribuțiile membrilor, ceea ce îi exaspera pe Phil și pe toboșarul Dave McClain.

După încheierea turneului nord-american Freaks & Zeroes Tour, în noiembrie, Phil Demmel și Dave McClain au părăsit Machine Head.

Veștile separării ne-au fost aduse de solistul formației, înainte de începutul seriei de concerte, într-un clip live de zece minute postat pe pagina oficială de Facebook a Machine Head. Turneul a fost tratat ca un omagiu adus muzicii create în această „eră” a trupei.

Foto: Facebook