Rock News

„Bohemian Rhapsody”: Urmărește videoclipul care compară concertul Queen de la Live Aid cu scena din film

După spusele directorului de imagine, diferența principală constă în apropierea publicului de acțiunea de pe scenă.

Interpretarea piesei „We Will Rock You” din filmul „Bohemian Rhapsody” poate fi acum comparată mai ușor cu spectacolul real de la Live Aid datorită unui clip care le pune pe ambele una lângă alta.

Live Aid a fost înregistrat și difuzat prin intermediul a 13 sateliți de către BBC, așa că nu e o greutate să găsești spectacolul,” spune directorul de imagine al peliculei, Newton Thoma Sigel, conform Blabbermouth. „Poți să urmărești filmarea oficială pe YouTube. Poți vedea coregrafia exactă și modul în care era aranjată scena, chiar și ce lumini au fost folosite. Totul poate fi văzut cu ușurință, ceea ce este o resursă foarte valoroasă, dar și o adevărată provocare,” continuă el, „pentru că nu are sens să creezi un film care să îți arate exact ceea ce poți găsi pe YouTube. […] Provocarea supremă a fost să spunem o poveste diferită față de ceea ce s-a văzut la televizor. Pentru mine, asta a însemnat că trebuie să aduc audiența alături de Freddie, pe scenă, ca un al cincilea membru al formației”.

Având în vedere că Wembley a fost renovat și remodelat în timpul ce a trecut de la Live Aid și până acum, concertul din peliculă a fost filmat la Bovingdon Airfield.

„Bohemian Rhapsody” va apărea în variantă digitală HD pe 22 ianuarie și în format fizic pe 12 februarie. Pelicula a dobândit deja titlul de „cel mai profitabil film biografic din toate timpurile”, având încasări de peste 700 de milioane de dolari americani.