Rock News

Brian May lansează videoclipul primului single solo din ultimii 20 de ani

Iată cum a sărbătorit May atingerea celui mai îndepărtat punct din Centura lui Kuiper de către sonda spațială „New Horizons”.

Chitaristul QueenBrian May, a lansat prima sa melodie solo din ultimii 20 de ani (odată cu videoclipul acesteia) în prima zi a lunii ianuarie 2019. „New Horizons” a fost difuzată de la sediul NASA, din Maryland, SUA, piesa fiind scrisă de Brian în colaborare cu Don Black și înregistrată în decembrie. 

„New Horizons” este un omagiu adus de May misiunii New Horizons, desfășurată de NASA. Deținând și un doctorat în astro-fizică, artistul este un colaborator important al NASA în cadrul  acestui demers.

Data de 1 ianuarie 2019 marchează atingerea celui mai îndepărtat punct de până acum de către o sondă spațială în cadrul Centurii lui Kuiper, Ultima Thule.

Alan Stern, cel care a pornit misiunea asta incredibilă a NASA, este cel care m-a provocat, în luna mai. M-a întrebat dacă aș putea compune o piesă tematică pentru Ultima Thule, care să poată fi difuzată în momentul în care sonda spațială atingea noua destinație,” declară May conform Blabbermouth.

Foto: Guliver/Getty Images