Rock News

Dave Grohl: "Mi-ar plăcea să cant la tobe în AC/DC, dar Phil Rudd s-a întors"

Dave Grohl a avut de-a lungul timpului multe colaborări, fie ca membru al mai multor grupuri, fie ca invitat, dar există încă o trupă pentru care i-ar plăcea să ajungă în spatele kitului - și această este este legendara AC/DC.

În timpul unui interviu cu Forbes, Grohl a fost întrebat dacă există vreo trupa pentru care visează să cânte, iar solistul Foo Fighters a răspuns prompt: "AC/DC. Aceasta este ultima. Phil Rudd se întoarce, totuși".

Dave Grohl a explicat că, dacă privești în urmă, la discografia AC/DC, există un ritm un pic mai dinamic pe inregitrarile de început, iar acest lucru i se datorează lui Phil Rudd. "Este AC/DC, dar tipul ăsta deține cheia".

Rudd a fost forțat sa plece din AC/DC dupa ce, in 2015, a fost condamnat la opt luni de arest la domiciliu pentru posesie de droguri şi pentru că a ameninţat o persoană cu moartea.

Muzicianul s-a născut în Australia, dar s-a mutat în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grup în 1994, luând parte la „naşterea“ multora dintre hiturile AC/DC.

Foto: Getty Images/ Guliver.