1 Decembrie in istoria muzicii

1 Decembrie in istoria muzicii

1944 - s-a născut John Densmore, bateristul grupului The Doors,rol pentru care a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame. După The Doors ascris mai multe cărți, s-a făcut dansator, dramaturg, a colaborat pe planmuzical cu Skrillex și a fost activ politic.

Foto: Getty Images/ Guliver.

 1964 - The Who cântă primul concert dintr-o serie de 22 laMarquee Club, din Londra. The Marquee Club a fost locul unde cântau în anii '60cei mai importanți artiști ai momentului: Jimi Hendrix, David Bowie, Cream, Manfred Mann, The Nice, Yes, PinkFloyd, Jethro Tull, King Crimson.

 

1967 - Jimi Hendrix, Pink Floyd și The Move concertează la Chathan Town Hall.

 

1976 - Sex Pistols apar la emisiunea Today Show. Sex Pistols aufost aduși în locul celor de la Queen, care și-au anulat prezența din cauzaunor probleme de sănătate ale lui Freddie Mercury. Apariția trupei Sex Pistolsîn emisiunea Today with Bill Grundy este unul dintre cele mai cunoscuteinterviuri cu trupe din toate timpurile. Grundy cataloghează trupa drept"acel grup" și vorbește în mod constant către cameră în loc să seadreseze direct celor intervievați, fiind în mod clar supărat că Queen nu i s-aalăturat așa cum fusese planificat. Încearcă să creeze fisuri în convingerilelor punk, deducând ipocrizia în ceea ce privește contractul lor deînregistrare. Însă indiscreția sa nu a funcționat, iar Grundy s-a ales cu o plăcintăpe față.

 

1983 - Neil Young este dat în judecată de Gaffen Records pentrucă piesele noi nu erau comerciale. Casa de discuri era furioasă în privința luiYoung, deoarece credea că înregistrările pe care le producea erau"nereprezentative" și "necaracteristice" pentru artistul cucare încheiaseră un contract profitabil.

 

1992 - Duran Duran lansează single-ul "Ordinary World"mai devreme decât era planificat, după ce difuzarea pe radio creează o cerereimensă. Cântecul atinge poziția a 3-a în SUA, cel mai mare hit de la"Notorious", din 1986.

 

2017 - U2 a lansat albumul "Songs of Experience", al14-lea din discografia grupului irlandez. „Songs of Experience” a fost conceputîn timpul sesiunilor „Songs of Innocence” și a început inițial când Bono scriacântece în timp ce se recupera după un grav accident de bicicletă în noiembrie2014. U2 a început să lucreze la album în mod serios în timpul turneuluiInnocence + Experience Tour din 2015, membrii trupei colaborând individual cuproducătorii în timp ce se aflau pe drum.

 

1944 - s-a născut Eric Bloom, chitarist și vocalist în grupulBlue Oyster Cult.

 

1951 - s-a născut Jaco Pastorius, basist de jazz în WeatherReport. A murit în septembrie 1987, la numai 35 de ani, în urmă unei lovituriprimite de la bodyguardul unui club.

 

1977 - s-a născut Brad Delson, membru fondator și chitaristulgrupului Linkin Park.