Rock News

Synyster Gates (Avenged Sevenfold): „99,9% din veniturile noastre sunt obținute din turnee”

„Suntem foarte norocoși să avem concerte atât de masive, nu le luăm de-a gata și apreciem foarte tare dedicarea fanilor,” declară chitaristul.

Chitaristul Avenged Sevenfold a acordat un interviu pentru postul de radio american WSOU 89.5 FM, în cadrul căruia a discutat despre sursa principal de venituri a formației: turneele.

„99,9% din venituri ne vin din turnee,” spune Gates. „Din păcate, nu poți descărca un tricou sau o experiență live. Sunt sigur că va fi posibil în curând. Până atunci, însă, avem un job pe care ne place să îl facem. Suntem foarte norocoși să avem concerte atât de masive, nu le luăm de-a gata și apreciem foarte tare dedicarea fanilor.”

Pe de altă parte, chitaristul explică și de ce se bazează atât de mult pe cântări: „Nu cred că muzica rock are mare succes pe platformele de streaming,” spune el. „Cred că hip-hop-ul și pop-ul sunt mult mai profitabile pentru streaming. Personal, nu urăsc companiile doar pentru că aleg să facă ceva profitabil. Nu ne-a afectat. Bineînțeles, am putea face mai mulți bani din streaming decât de pe alte platforme, dar oricum este treaba noastră să compunem muzică bună și să ne mărim audiența pe platformele de genul. [...] Din fericire, audiența noastră încă mai cumpără CD-uri și piese pe iTunes”.

Conform chitaristului Zacky VengeanceAvenged Sevenfold a început să compună piese pentru albumul ce îi urmează lui „The Stage” (2016). „Cred că suntem cu toții nerăbdători să începem munca,” spune el într-un interviu acordat postului de radio WRIF din Detroit. Niciunul din noi nu se aștepta să stăm pe tușă toată vara, așa că am început procesul de compoziție mai devreme”. Vengeance  se referă aici la faptul că americanii aveau planificat un turneu pentru vara asta care, din păcate, a fost anulat din cauza unei infecții virale care l-a afectat pe solistul M. Shadows.

Foto: Facebook