Rock News

Primele reacții după premiera americană a filmului "Bohemian Rhapsody", biopicul trupei Queen

Proiecția de debut a "Bohemian Rhapsody" a avut loc în San Francisco în acest week-end. Presa de specialitate, prezența la eveniment, a lăudat prestația lui Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury și a vorbit de un rol demn de Oscar. În ceea ce privește filmul, reacțiile au fost mixte.

„Un rol definitoriu pentru cariera actorului, fără îndoială acum unul dintre favoriţii Oscarului pentru "Cel mai bun actor în rol principal"”, a scris IndieWire.com.

Un alt critic IndieWire a oferit unul dintre comentariile şi mai puţin entuziaste: „Concertul Live Aid mi-a dat fiori. Însă restul filmului…”, a scris Erik Kohn.

„Cum faci un astfel de film să fie bun? Cinci cuvinte: Rami Malek in rolul lui Freddie Mercury”, a spus Mara Reinstein (US Weekly.com, Variety.com).

"Bohemian Rhapsody" se lansează la noi pe 2 noiembrie.

Cu Bryan Singer la cârmă într-o primă fază, Bohemian Rhapsody a ajuns să fie terminat de Dexter Fletcher (Eddie the Eagle). După un conflict aprins cu starul peliculei, Rami Malek, Singer a abandonat fără apel filmările, fapt ce a dus la concedierea sa (după numai o zi - pe 7 decembrie 2017 - el avea să fie dat în judecată pentru abuz sexual).

De scenariul lui Bohemian Rhapsody, în care sunt prezentaţi anii de evoluţie a trupei de dinaintea legendarului concert Live Aid din 1985, s-a ocupat Anthony McCarten, nominalizat la Oscar pentru The Theory of Everything şi Darkest Hour.

"Bohemian Rhapsody", melodia trupei Queen ce dă titlul filmului, a fost considerată una dintre cele mai bune din istoria muzicii. Solistul trupei, Freddie Mercury (pe numele său adevărat Farrokh Bulsara), a captivat publicul cu prestaţiile live, vocea remarcabilă, dar şi stilul de viaţă nonconformist.

Foto: Getty Images/ Guliver.