Rock News

The Smashing Pumpkins interpretează pentru prima oară live piesa „Stairway To Heaven” (Led Zeppelin)

Uite că americanii au început cu dreptul turneul de reuniune. Hai să asculți și tu coverul, e prea mișto să îl ratezi.

The Smashing Pumpkins au făcut o surpriză genială publicului care a participat la concertul de deschidere a turneului de reuniune a americanilor, cântând un cover al piesei „Stairway To Heaven” (Led Zeppelin). Acest concert a marcat prima interpretare live a melodiei.

Luna trecută, The Smashing Pumpkins și-au făcut apriția la emisiunea „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, în cadrul căreia au interpretat piesele „Solara” (lansată cu numai câteva zile înainte de emisiune) și clasicul single „Zero”, care a apărut pe albumul „Mellon Collie And The Infinite Sadness” (1995).

„Solara” este primul single lansat de americani de când s-au reunit în formula originală aproape completă – solistul Billy Corgan, chitaristul James Iha și toboșarul Jimmy Chamberlin. Din acest line-up lipsește basista D’Arcy Wretzky, care a refuzat să se alăture foștilor săi colegi de trupă, deși a fost rugată „în repetate rânduri”, după spusele lui Corgan. În locul artistei, Smashing Pumpkins l-au recrutat pe Jeff Schroeder.

„Aș zice că asta este cea mai fericită perioadă pe care trupa a avut-o până acum,” a declarat Corgan într-un interviu acordat publicației The New York Times. „E ca atunci când retrăiești o romanță după 20 de ani. Iubirea este tot acolo, dar limbajul și magia?” După spusele solistului, ambele au fost regăsite cu ușurință, și trupa a reluat lucrurile din punctul unde le lăsase cu 20 de ani în urmă.

Turneul nord-american The Smashing Pumpkins, intitulat „Shiny and Oh So Bright” a început pe data de 12 iulie și se va încheia pe 9 septembrie. Spectacolele marchează 30 de ani de la debutul formației și îmbină material vechi cu piese noi.

Foto: Facebook