Rock News

Vocea lui Freddie Mercury va fi folosită în biopicul "Bohemian Rhapsody"

Producătorul "Bohemian Rhapsody", Graham King, a dezvăluit cum el și colegii săi au rezolvat problema readucerii la viață a vocii lui Freddie Mercury în biopicul Queen.

Solistul este interpretat de Rami Malek, dar actorul nu a reușit să reproducă vocea lui Mercury. Soluția a fost că regizorul să folosească vocea lui Freddie de pe master tape-urile grupului Queen, plus ajutorul unor voci suplimentare, înregistrate de solistul canadian Marc Martel.

"Literalmente, ai putea închide ochii și este Freddie", a declarat King pentru Rolling Stone într-un nou interviu. "Și este un lucru foarte greu de făcut."

Filmul biografic, în care Rami Malek, întră în pielea lui Freddie Mercury, acoperă ascensiunea legendarei formaţii rock din anii 1970 până la grandiosul concert Live Aid din 1985, care a făcut istorie, fiind votat cel mai mare spectacol live din istoria rock-ului într-un sondaj din 2005. Rami este cunoscut pentru jocul actoricesc excelent din serialul „Mr. Robot“, premiat cu Globuri de Aur şi Emmy-uri.

Mult aşteptatul biopic despre Queen urmează să fie lansat în cinematografe pe 2 noiembrie şi se discută deja despre Oscaruri pentru această creaţie.

Foto: /ultimateclassicrock.com.