Rock News

Trent Reznor (Nine Inch Nails) explică decizia controversată de a promova „Bad Witch” ca LP

Până la urmă e LP sau nu se încadrează în limitele impuse? Iată ce are Trent de zis despre asta.

Ultimul material de studio lansat de Nine Inch Nails, „Bad Witch”, a fost promovat ca fiind un LP, deși conține numai șase piese care însumează în jur de 30 de minute. Cu lungimea asta, discul pare a fi mai mult un EP decât un album complet.

Având în vedere discrepanța dintre aparență și esență, solistul Trent Reznor a declarat pentru publicația Kerrang! Că promovarea discului ca LP a fost o decizie „nu foarte sexy” luată de trupă. „Nu mă gândisem deloc la cum stă treaba cu serviciile de streaming și unde apar materialele noi și, dintr-o dată, mi-am dat seama că EP-urile sunt ascunse printre singleuri și restul chestiilor de la coadă,” a explicat el.

„Până la urmă, cine știe să explice ce e ăla un EP? Nimeni nu poate răspunde,” a continuat el. Cu toate astea, Spotify a încercat să definească tipurile de lansări, clasificând orice material ce conține mai mult de șase piese și însumează mai mult de 30 de minute ca album întreg. Deci, am putea spune că, după regulile astea, „Bad Witch” se încadrează, deși se află la limită.

„Nu a fost vreo schemă ca să îi păcălim pe oameni,” a mai spus artistul, „am vrut doar ca materialul să nu ajungă la capătul listei. Nu cerem mai mulți bani pe el, așa că de ce s-ar agita cineva?”

„Bad Witch” a fost lansat luna trecută și marchează sfârșitul trilogiei din care fac parte „Not The Actual Events” (2016) și „Add Violence” (2017).

Foto: Guliver / Getty Images