Rock News

Philip Anselmo îi dedică lui Vinnie Paul coverul „Slaughtered” (Pantera)

Deși Vinnie l-a învinuit pe fostul solist Pantera pentru moartea fratelui său, se pare că Anselmo nu îi poartă pică.

Philip Anselmo îi dedică piesa „Slaughtered” (Pantera) lui Vinnie Paul Abbot în cadrul unui concert Scour susținut pe 5 iulie în Baltimore, Maryland. Artistul nu s-a lungit la vorbă, anunțand dedicația printr-un simplu „Piesa asta este pentru Vince”.

Cântecul dedicat fostului toboșar Pantera este extras de pe cel mai heavy disc al formației, „Far Beyond Driven” (1994), disc ce a ocupat prima poziție în topul Billboard 200.

Scour este formată din Anselmo, John Jarvis (Pig DestroyerAgoraphobic Nosebleed), Derek Engemann (Cattle Decapitation), Mark Kloeppel (Misery Index) și Adam Jarvis (Pig DestroyerMisery Index).

Vinnie Paul a murit la data de 22 iunie, la 54 de ani. Artistul a decedat în somn, în casa pe care o deținea în Las Vegas. La momentul anunțului, nu se cunoșteau mai multe informații, însă publicația The Las Vegas Review scria, din surse apropiate artistului, că acesta ar fi suferit un atac de cord.

Alături de fratele său, „Dimebag” Darrell Abbott, toboșarul a fondat formația Pantera. În momentul în care trupa s-a destrămat, în 2003, frații au creat Damageplan. În timpul unui concert Damageplan, pe 8 decembrie 2004, Dimebag a fost împușcat de către Nathan Gale, incident în urma căruia a murit, la vârsta de 38 de ani.

Alături de HellyeahVinnie a lansat cinci albume de studio, ultimul, „Unden!able”, fiind apărut în 2016. Cu puțin timp înainte de decesul său, Vinnie terminase de înregistrat partea de tobe pentru viitorul album Hellyeah.

Foto: Guliver / Getty Images