Rock News

Apariție live The Smashing Pumpinks: Uite cum au interpretat ultimul single lansat, „Solara”

Deși a trecut destul timp de când au cântat ultima oară împreună, iată că încă sunt incredibili împreună.

The Smashing Pumpkins și-au făcut apriția la emisiunea „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, în cadrul căreia au interpretat piesele „Solara” – abia lansată – și clasicul single „Zero”, care a apărut pe albumul Mellon Collie And The Infinite Sadness” (1995).

Chiar săptămâna trecută, The Smashing Pumpkins au lansat „Solara”, primul single de când s-au reunit în formula originală aproape completă – solistul Billy Corgan, chitaristul James Iha și toboșarul Jimmy Chamberlin. Din acest line-up lipsește basista D’Arcy Wretzky, care a refuzat să se alăture foștilor săi colegi de trupă, deși a fost rugată „în repetate rânduri”, după spusele lui Corgan. În locul artistei, Smashing Pumpkins l-au recrutat pe Jeff Schroeder.

„Aș zice că asta este cea mai fericită perioadă pe care trupa a avut-o până acum,” a declarat Corgan într-un interviu acordat publicației The New York Times. „E ca atunci când retrăiești o romanță după 20 de ani. Iubirea este tot acolo, dar limbajul și magia?” După spusele solistului, ambele au fost regăsite cu ușurință, și trupa a reluat lucrurile din punctul unde le lăsase cu 20 de ani în urmă.

Turneul nord-american The Smashing Pumpkins, intitulat „Shiny and Oh So Bright” va începe pe data de 12 iulie și se va încheia pe 9 septembrie. Spectacolele marchează 30 de ani de la debutul formației și îmbină material vechi cu piese noi.

Foto: Guliver / Getty Images