Rock News

The Smashing Pumpkins se întorc, după 20 de ani, cu single-ul „Solara”

The Smashing Pumpkins au lansat „Solara”, primul single de când s-au reunit în formula originală aproape completă – solistul Billy Corgan, chitaristul James Iha și toboșarul Jimmy Chamberlin. Din acest line-up lipsește basista D’Arcy Wretzky, care a refuzat să se alăture foștilor săi colegi de trupă, deși a fost rugată „în repetate rânduri”, după spusele lui Corgan. În locul artistei, Smashing Pumpkins l-au recrutat pe Jeff Schroeder. Uite aici și piesa cea nouă.

„Solara” este prima dintre cele opt piese anunțate a fi în lucru, care vor fi lansate în urma sesiunilor de studio de anul acesta, la care colaborează producătorul Rick Rubin.

Celelalte melodii pe care le așteptăm cu nerăbdare se numesc „Alienation”, „Travels”, „Silvery Sometimes”, „With Sympathy”, „Marchin' On”, „Knights of Malta” și „Seek and You Shall Destroy”. Trupa speră să le lanseze sub forma a două EP-uri.

Turneul nord-american The Smashing Pumpkins, intitulat „Shiny and Oh So Bright” va începe pe data de 12 iulie și se va încheia pe 9 septembrie. Spectacolele marchează 30 de ani de la debutul formației și îmbină material vechi cu piese noi.

Foto: Facebook