Rock News

Klaus Meine, despre succesul Scorpions de-a lungul timpului: prietenia, muncă în echipa și "chimia"

Klaus Meine, solistul Scorpions, a vorbit recent cu revista Heavy din Australia despre longevitatea trupei și a răspuns întrebărilor dacă trupa pregătește un nou material de studio.

Întrebat despre de ce crede el că trupa a rezistat de-a lungul timpului, Meine a explicat care este cheia succesului:
"Cred că are legătură cu faptul că trupa a fost întotdeauna bazată pe prietenii. "Chimia" acestei trupe a fost întotdeauna o parte foarte importantă a acesteia și a fost întotdeauna vorba despre lucrul în echipă. Fiind o trupa nemțească, am avut diferite începuturi pentru a merge și a duce muzica noastră peste tot în Europa și apoi peste tot în lume. Nu sunt multe trupe nemțești care au avut succes mondial, așa că povestea Scorpion este unică, dar întotdeauna a fost bazată pe prietenie și pe munca în echipa. Se poate vedea acest lucru, după toți acești ani. Pasiunea este încă acolo pentru ceea ce facem și suntem încă încântați să muncim din greu și cântăm din greu și să câștigăm toți acești fani".

Întrebat despre un viitor material discografic, Klaus Meine a explicat că în ultima perioada au fost destul de ocupați cu concertele, însă se mobilizează ca anul viitor acest lucru să fie pus în practică.

Scorpions va susține câteva concerte americane alături de Queensryche în august și septembrie. Acestea marchează primele spectacole americane ale grupului din ultima vreme, deoarece Sscorpions a anulat ultimele cinci date ale turneului său din toamna anului 2017 din cauza "laringitei severe" a lui Meine.

Scorpions promovează în prezent "Born To Touch Your Feelings - Best Of Rock Ballads", o antologie a înregistrărilor noi și clasice ale trupei, lansată în noiembrie anul trecut.

Foto: Getty Image/ Guliver.