Rock News

Kamelot lansează un teaser pentru videoclipul piesei „Amnesiac”

Bonus: Iată care este mesajul solistului Tommy Karevik pentru români.

A apărut un teaser pentru clipul oficial al piesei „Amnesiac”, ce se regăsește pe lista de cântece a celui de-al doisprezecelea disc de studio al grupului Kamelot. Albumul „The Shadow Theory” a fost produs de faimosul Sascha Paeth și masterizat de Jacob Hansen. Au contribuit la album Lauren Hart (Once Human), Jennifer Haben (Beyond The Black) și Sascha Paeth.

„Reacția publicului față de albumul The Shadow Theory a fost incredibilă,” declară solistul Tommy Karevik. „Copleșitoare, de-a dreptul. Nu știi niciodată care va fi reacția publicului, atunci când lansezi un material, așa că ai mereu emoții legat de cum o să meargă toată treaba. A fost super, oamenii sunt fericiți.”

Ceea ce poate nu ți-a trecut prin minte este că „The Shadow Theory” este un fel de continuare a albumului precedent, „Haven”, din 2015. „Există similarități. Am simțit că nu am terminat cu universul ală science fiction, futuristic, distopic. Am vrut să îl explorăm un pic mai în detaliu. Cu toții iubim genul sci-fi, iar viitorul e un subiect atât de captivant – nu știi niciodată ce se va întâmpla – așa că, pentru noi, a fost alegerea evidentă. Thomas (Youngblood, chitară) a decis să îl centreze în jurul teoriei umbrelor, a lui Carl Jung, aceea care spune că fiecare dintre noi are o umbră căreia, dacă nu îi recunoști prezența și pe care, dacă nu o absorbi, va deveni din ce în ce mai mare și mai întunecată.”

 „Umbra” („the shadow”) reprezintă, în accepțiunea lui, subconștientul uman. „Asta a fost geneza, în ceea ce mă privește,” spune chitaristul. „Am vrut să avem niște înțelesuri mai profunde, provenite din psihologie. În același timp, am vrut să păstrăm și spiritul revoluționar pe care l-am avut în Haven. De acolo, i-am dat frâu liber lui Tommy, care a început să lucreze la diferite piese.”

Karevik susține că nu a fost reutilizată nicio idee de la ultimul album, „Haven” (2015). „Am început complet fresh de data asta. Cred că îți poți da seama imediat, atunci când îl asculți, că tot materialul este interconectat, din punct de vedere muzical și liric. Deși am început să lucrăm la albumul ăsta acum un an, majoritatea lucrurilor au mers bine, până la urmă. E un vibe constant de la începutul și până la sfârșitul discului.”

Ideea că albumul este unul conceptual a fost confirmată de solist: „Am vrut să avem o temă conceptuală, dar nu până în punctul în care poți urmări povestea în ordie cronologică. Piesele se potrivesc între el, în cadrul poveștii pe care vrem să o spunem, am creat trei elemente cheie în jurul cărora se axează toate melodiile – Shadow Empire, Shadow Key și Shadow Wall. Dar am vrut ca fiecare piesă să aibă, de asemenea, independența ei, propria mini-poveste.”

Pe Kamelot vom avea ocazia să îi vedem live pe 16 august, în București, la Club Quantic. Ce zici, vii și tu?

 

Foto: Facebook