Rock News

Nick Cave spune că fanii lui au creat un nou tip de fotografie rock & roll

În luna mai 2018, revista Rolling Stone a stat de vorba cu Nick Cave, aflat într-o scurtă pauză de concerte la New York.

În cadrul interviului, Nick Cave a dat răspunsuri detaliate la întrebări care porneau de la viață personală, vorbind de durerea după moartea fiului său, Arthur, și care mergeau până la cele mai minuțioase secrete ale compozițiilor sale.

Întrebat dacă este adeptul trendului inițiat de Jack White, acela de a nu lasă audiență să folosească telefoanele mobile la concerte, că o invitație la a te bucură de muzică, Nick Cave a răspuns că nu are nicio problema cu telefoanele și că este o batalie pe care au încercat și ei să o poarte, însă au pierdut-o.

"Unul dintre lucrurile minunate care au ieșit din utilizarea constantă a telefoanelor la concertele noastre sunt fotografiile pe care oamenii le fac, sunt extraordinare. Într-adevăr au creat un nou tip de fotografie rock & roll".

Despre Kylie Minogue, cu care a colaborat pentru melodia "Where the Wild Roses Grow", Nick Cave își amintește că este genul de om agitat care folosește în scriere foarte multe semne de exclamație. "Ea a adus semnul exclamării înapoi, în uz".

Spre finalul discuției, Nick Cave a abordat și pierderea fiului adolescent, răspunzând că nu a crezut că va supraviețui acestui eveniment, însă legătura cu publicul a fost o adevărată vindecare pentru el și familie.

"Și, dintr-o dată, a fost foarte, foarte evident pentru noi că suntem legați împreună, că oameni, prin suferință și durere. Erau foarte mulți oameni îndurerați".

Rock the City prezinta in acest an Nick Cave & The Bad Seeds si Arcade Fire pe 19 si 20 iunie 2018, in concert la Bucuresti, la Romexpo. 

Bilete gasiti aici.

Foto: Getty Images/ Guliver.