Rock News

Lordi va lansa „cel mai controversat disc de până acum”, „Sexorcism”

Mai ai răbdare până pe 25 mai?

Metaliștii finlandezi de la Lordi vor lansa, pe 25 mai, cel de-al nouălea album de studio, „Sexorcism”, prin intermediul AFM. Discul este descris într-un comunicat de presă ca fiind „un shot necenzurat al brandului de hard rock and roll Lordi” și „cel mai controversat disc al trupei, de până acum”.

Liderul trupei, Mr. Lordi, a vorbit, într-un interviu acordat publicației Shut Up & Rock On, despre decizia de a împărți materialul în două „Theaterror”, sau partea de muzică Lordi tradițională hard-rock, cealaltă fiind partea de concept, „Demonarchy”: „Pe albumele precedente, am flirtat puțin cu elemente de modern metal, iar fanii au început să se divizeze. Jumătate din fani erau ceva gen Asta e super cool, ar trebui să explorați mai mult., iar cealaltă jumătate erau de părere că Ar trebui să rămâneți la stilul care v-a consacrat”.

El a continuat, spunând: „Am scris tot felul de lucruri de-a lungul anilor, mai ales atunci când Kita încă era în trupă. Îl respect, însă chiar nu era un toboșar foarte bun, pe stilul acela. Deci scriam o grămadă de chestii diverse, dar nu puteam folosi melodiile alea, ceea ce e frustrant. Știam de la început, încă de la demo, că nu vor putea fi cântate. Eram pămpălăi. Ne era prea teamă de schimbare. Am hotărât, la ultimul album, să mulțumim ambele tabere de fani. Nu spun că am făcut vreo noutate totală, însă am lansat ceva nou, chiar dacă stilul abordat era deja acolo.”

Cel mai recent album Lordi, „Monstereophonic: Theaterror Vs. Demonarchy”, a fost lansat în septembrie 2016, prin intermediul aceleiași case de discuri menționate mai sus. Prima jumătate a acestui disc conținea piese independente una de cealaltă, iar a doua jumătate forma un „mini album-conceptual”.

 

Foto: Guliver / Getty Images