Rock News

De vorbă cu medicul veterinar Alexandru Vițălaru despre cum protejăm animăluțele de caniculă

Ieri, la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, Alexandru Vițălaru, medic veterinar și profesor universitar, a tras câteva semnale de alarmă legate de cât de rău le poate face canicula prietenilor noștri necuvântători

Canicula a venit brusc și cu putere anul acesta, iar, dacă noi abia facem față, imagineazăți-vă cât de greu le e animalelor de companie. Ieri, la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru” a fost invitat Alexandru Vițălaru, medic veterinar și profesor universitar, care a vorbit despre cât de dăunătoare poate fi căldura de afară patrupezilor. 


Medicul a început prin a spune că a rămas șocat de faptul că, la ora 16:00, în drum spre radio, a văzut lume care își plimba câinii. Dacă noi ne simțim dărâmați de caniculă, atunci, pentru un câine, care merge pe betonul încins, căldura se simte de două ori mai rău. Cățeii trebuie plimbați cât mai aproape de răsărit, dimineața, și la o oră după ce apune soarele. Dacă cere afară, plimbările din timpul zilei trebuie ținute cât mai scurte și, în niciun caz, nu trebuie să scoateți animalul afară în mijlocul zilelor toride de vară.

 

Căpușele sunt foarte periculoase. Acestea sunt purtătoare de boli și prezintă un risc semnificativ pentru animalele de companie. Una dintre veștile bune aduse de doctor e că a apărut pe piață o injecție care apără câinii și pisicile de dăunători 360 de zile din an. Întrebați medicul veterinar despre cel mai bun deparazitant pentru animăluțul vostru. 

Alexandru Vițălaru la lansa, pe 12 iunie, în Aula Facultății de Medicină Veterinară, o carte intitulată „Medicina Veterinară de Urgență. Manopere și Proceduri”, un manual necesar studiului medicinii veterinare. Acesta a lucrat cu opt medici din trei țări.


Rock Driver - 10.06.2024 - Medicul veterinar și profesorul universitar Alexandru Vițălaru ne spune cum ne protejăm prietenii patrupezi de caniculă

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:08:32

Rock Driver - 25.07.2024 - Adrian Sîrbu, de la Legio Phoenix MC Suceava, despre „Bucovina Motorfest 2024”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:07:42

Rock Driver - 16.07.2024 - invitat Bogdan Trîmbaciu, de la „Posada Rock Festival”, despre evenimentul de anul acesta

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:11:46

Rock Driver - 04.07.2024 - Mihai Mugescu, despre rutele alternative către „Open Air Blue Festival”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:10:30