Rock News

AC/DC a dat startul mult-așteptatului turneu european „Power Up”

Primele live-uri AC/DC după Festivalul Power Trip din tomană au început în Germania, oferind un setlist plin cu cele mai mari hituri ale lor.

Show-ul a fost deschis, potrivit setlist.fm, cu  "If You Want Blood (You've Got It)", iar cele mai multe piese au fost de „Back in Black”, urmat de „Let There Be Rock”, „Highway to Hell” și, desigur, „Power Up”. În setlist s-au regăsit „High Voltage”, „You Shook Me All Night Long”, „Dirty Deeds Done Dirt Cheap”, „Whole Lotta Rosie”, cu bis-urile „T.N.T.” și „For Those About to Rock (We Salute You)”.


Pentru turneul „Power Up”, componența este diferită însă de cea cu care a cântat la Power Trip în 2023. Chitaristul principal Angus Young este încă la butoane, la fel ca solistul Brian Johnson, cărora li se alătură chitaristul ritmic Stevie Young, care a devenit parte din AC/DC după moartea lui Malcolm Young în 2017. Cele mai noi două apariții sunt bateristul Matt Laug și basistul Chris Chaney, acesta din urmă fiind cel mai bine cunoscut fanilor rock pentru timpul petrecut în Jane’s Addiction. Concertul din Germania a fost primul lui Chaney cu AC/DC, după ce l-a înlocuit oficial pe Cliff Williams, care a fost în AC/DC mai bine de 40 de ani, la începutul acestui an.


Turneul european AC/DC se va desfășura pe parcursul verii, show-ul final fiind programat să aibă loc pe 17 august la Dublin.

Foto: Getty Images/ Guliver.