Morning Glory

De vorbă cu jurnaliștii Elena Stancu și Cosmin Bumbuț, de la publicația Teleleu, despre vernisajul „Sezonierii”

La emisiunea „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, de azi, au fost invitați jurnaliștii Elena Stancu și Cosmin Bumbuț, de la publicația Teleleu. În după-amiaza aceasta, vor inaugura, la muzeul Țăranului Român, vernisajul „Sezonierii”, care cuprinde fotografii și obiecte, care descriu viața și poveștile muncitorilor români în diaspora

Viața la căpșune nu e o glumă. Românii din diaspora, care lucrează ca sezonieri, nu duc o viață ușoară și au, adesea, povești sfâșietoare. Emisiunea de azi „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” a fost plină de emoție, pentru că Elena Stancu și Cosmin Bumbuț, de la publicația Teleleu, au venit să vorbească despre experiența muncitorilor români în străinătate. În după-amiaza aceasta, la Muzeul Țăranului Român, vor deschide vernisajul intitulat „Sezonierii”, care cuprinde fotografii și obiecte culese din cei cinci ani, în care au studiat viața celor care au decis să plece în afară, pentru a le oferi celor dragi un viitor mai bun. 

Fiecare fotografie spune câte o poveste de viață. Un moment sfâșietor din intervenția de azi, a fost descrierea uneia dintre cele mai cunoscute fotografii ale lui Cosmin Bumbuț, portretul Corinei. 

În căutarea unei șanse mai bune la un viitor prosper pentru fiul său, Corina, o mamă singură, a plecat să lucreze în străinătate, pe când băiatul avea doar trei ani. După mai bine de un deceniu de muncă asiduă, a reușit să construiască, în satul ei, două case, una pentru ea și una pentru copilul ei. Când băiatul avea 17 ani, a murit în urma unui infarct, în timp ce juca fotbal. Tot viitorul, pentru care Corina muncise atâta amar de vreme, s-a destrămat într-o clipă. Fotografia sa este expusă la vernisaj. 

Veți afla mai multe despre viața și truda sezonierilor din diaspora la Muzeul Țăranului Român, începând cu ora 18:00. 


Morning Glory - 16.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:11

Morning Glory - 20.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 3

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:22

Morning Glory - 19.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 2

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:28:48

Morning Glory - 18.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 1

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:10:27