Rock News

David Gilmour a lansat „The Piper's Call”, de pe viitorul album „Luck and Strange”

David Gilmour a publicat, ieri, primul single de pe viitorul album, „Luck and Strange”. Materialul discografic va fi lansat la toamnă, pe 6 septembrie, și e primul lansat în ultimii nouă ani

Single-ul „The Piper's Call”, lansat ieri, de pe viitorul album „Luck and Strange” al lui David Gilmour servește drept o primă privire de ansamblu asupra următoarei sale lucrări. 

Începând cu o melodie melancolică de chitară acustică, Gilmour se adâncește într-o linie intonată cu blândețe despre acceptare și consecvență. La scurt timp, un ritm mai energic și introspectiv de chitară electrică se împletește liniei melodice.

Puteți asculta „The Piper's Call” chiar acum pe platformele de streaming. Vineri, la ora 119:15, va debuta videoclipul melodiei, conform publicației Ultimate Classic Rock Albumul va fi lansat pe 6 septembrie.


„The Piper's Call” a fost compusă de Gilmour, în colaborare cu partenera sa de viață, Polly Samson, la fel ca majoritatea pieselor de pe viitorul album. Romany Gilmour, care cântă la harpă și a tras vocile principale pe „Between Two Points”, a făcut ca acest demers să fie o afacere de familie. Charlie Gilmour a scris piesa „Scattered”, care a inspirat grafica de pe coperta materialului discografic a lui Anton Corbijn, în timp ce Gabriel Gilmour a înregistrat backing vocals.

Basiștii Guy Pratt și Tom Herbert, toboșarii Adam Betts, Steve Gadd și Steve DiStanislao și Rob Gentry și Roger Eno, claviaturiști, se numără printre muzicienii care apar pe „Luck and Strange”, conform publicației Ultimate Classic Rock. De aranjamentele corale și de coarde s-a ocupat Will Gardner. Melodia care dă titlul piesei are, de asemenea, părți pe care Gilmour le-a preluat dintr-o sesiune de improvizație din 2007 pe care a făcut-o cu Richard Wright, fostul său coleg de la Pink Floyd.

Înregistrările pentru „Luck and Strange”  au durat cinci luni, și au fost realizate în Brighton și Londra. Charlie Andrew, care este cunoscut în special pentru munca sa cu trupele indie, a coprodus albumul lui Gilmour, primul său material nouă din ultimii nouă ani.