Morning Glory

Despre filmul „NASTY”, cu regizorii Tudor Giurgiu și Cristian Pascariu

Filmul despre viața și cariera marelui tenismen Ilie Năstase, „NASTY”, are premiera mâine, pe 16 aprilie, la Sala Palatului. De aceea, doi dintre regizorii filmului, Tudor Giurgiu și Cristian Pascariu, au venit azi la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”. Invitații au dat câteva detalii despre producția documentarului

Azi-dimineață, în studioul Rock FM, au ajuns doi oameni foarte talentați, Tudor Giurgiu și Cristian Pascariu, doi dintre cei trei regizori care s-au ocupat de filmul documentar „NASTY”, care urmărește viața și cariera primului rock star din lumea tenisului, Ilie Năstase. Al treilea dintre aceștia e Tudor D. Popescu, iar, împreună, au creat un lung-metraj cu imagini de arhivă, preluate de la mai multe televiziuni din lume, care va avea premiera mâine, 16 aprilie, la Sala Palatului. 


Cei doi invitați au dat un exemplu, privind sursele imaginilor. Pentru a monta victoria lui Năstase la Roland Garros, din 1973, au folosit filmări din arhivele televiziunilor din Franța, Argentina și Africa de Sud, pentru a capta mai multe puncte de vedere ale momentului și pentru a completa imaginile lipsă. În plus, pentru film, regizorii au scanat din nou imagini din arhiva TVR în 4K, pentru o experiență vizuală cât mai vie. 

Tudor Giurgiu a fost întotdeauna mare fan al tenisului, însă Cristian Pascariu a mărturisit că nu a îndrăgit în mod special sportul. Totuși, după spusele sale, fascinația sa pentru tenismen a început atunci când Ilie Năstase le-a dat o pungă plină de documente, toate culese de către un fan al său. Admiratorul a păstrat decupaje cu fiecare articol, poză sau interviu ale sportivului, o resursă incredibilă. 

Pe lângă materialele cu Ilie Năstase, documentarul cuprinde și interviuri cu unii dintre cei mai cunoscuți sportivi din lume, precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker.

Morning Glory - 15.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:12:54

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42