Rock News

The Rolling Stones lansează documentarul „From London To Shanghai”, despre concertul istoric din China din 2006

În 2003, formația britanică avea programat să susțină primul concert în China, dar din păcate, evenimentul a fost anulat din cauza epidemiei de SARS (Sindrom Acut Respirator Sever). În cele din urmă, în 2006, au avut ocazia să cânte în această țară, însă au fost supuși unor restricții impuse de Ministerul Culturii din China, lucru care i-a împiedicat să interpreteze câteva dintre piesele lor celebre, printre care "Brown Sugar", "Honky Tonk Woman" și "Let's Spend The Night Together". Mick Jagger a comentat, ușor obraznic, dar pertinent la conferința de presă, că este „mulțumit de faptul că Ministerul Culturii protejează principiile morale ale bancherilor expatriați și ale viitoarelor lor iubite”

În 2006, Rolling Stones și-au făcut debutul în China, unde urma să se întoarcă și în 2014.

8 aprilie 2006 a fost noaptea în care The Rolling Stones a cântat în sfârșit pe China pentru prima dată.

Shanghai a fost singura oprire chinezească din „A Bigger Bang”, turneul de doi ani, trupa sosind din Japonia cu un avion încărcat cu aproape 100 de tone de echipament.

Spectacolul în sine a fost declarat în unanimitate unul absolut, cu o audiență de 8 000 de spectatori înghesuindu-se în Shanghai Grand Stage și alte milioane de oameni urmărindu-l în direct la CCTV.

Trupa l-a invitat chiar pe Cui Jian – „The Father of Chinese Rock” – să li se alăture pe scenă pentru a cânta „Wild Horses”.