Rock News

CJ Snare, solistul FireHouse, a pierdut lupta cu cancerul la 64 de ani

Ziua de 5 aprilie a fost foarte tristă pentru fanii rock de pretutindeni. CJ Snare, solistul marii trupe FireHouse, a pierdut lupta cu cancerul, lăsând în urmă o moștenire muzicală importantă

CJ Snare, unul dintre cei mai buni soliști ai generației sale și liderul formației de hard rock FireHouse a murit vineri, 5 aprilie, din cauza unor complicații post-operatoare, în timp ce se trata de cancer de colon în fază terminală. 

Formația FireHouse a dat vestea printr-un anunț pe rețelele sale de socializare:


„Astăzi este o zi tristă pentru rock n'roll. Cu profundă tristețe anunțăm lumea că ne-am pierdut fratele, pe CJ Snare, războinicul rock and roll, vocalistul principal și membru fondator al trupei FireHouse... După cum știți cu toții, CJ trebuia să revină pe scenă cu trupa în această vară, după ce s-ar fi recuperat după o intervenție chirurgicală. Suntem cu toții complet șocați de moartea prematură a lui CJ”, scrie trupa pe pagina oficială.

CJ Snare a fost diagnosticat, în 2020 cu cancer în stadiul IV, descoperire care a început o serie de tratamente și operații dificile. În septembrie 2023, solistul a anunțat că va face o pauză de la muzică pentru a putea să se concentreze pe sănătate și spera că va avea parte de recuperare completă. A fost înlocuit de Nate Peck, fost concurent la American Idol. 

Luna trecută, Snare scria pe rețelele lui de socializare că „mă simt mai puternic în fiecare zi! Voi fi din nou pe scenă cu FireHouse înainte să vă dați seama. Sănătatea este pe primul loc, așa că trebuie să mă recuperez complet înainte de a mă întoarce”, conform L.A. Times. 

Katherine Little, partenera lui CJ Snare de mai bine de opt ani, a împărtășit câteva gânduri despre moartea artistului pe pagina sa de Facebook. 



„Scriu aceste rânduri cu inima îndurerată și îmi e extrem de greu să găsesc cuvintele potrivite. CJ a părăsit această lume vineri, 5 aprilie. Am avut peste 8 ani minunați cu acest om și îl iubesc până în măduva oaselor.

În septembrie 2020, CJ a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiul IV. Prognosticul inițial a fost sumbru, dar asta nu l-a oprit. Am mers pentru o a doua opinie și, în septembrie 2021, a fost supus unei operații salvatoare care ne-a oferit acești ultimi ani alături de el. A fost incredibil de optimist în timpul întregii lupte cu boala. A fost atât de puternic. Nu și-a pierdut niciodată speranța. Tot ce și-a dorit a fost să fie acel CJ pe care îl cunoașteți și îl iubiți cu toții. În primăvara anului trecut, a început să aibă mai multe probleme și a fost operat din nou în octombrie 2023. Această ultimă intervenție chirurgicală l-a lăsat foarte slăbit și nu a mai putut trăi o viață normală. Am fost alături de el din prima zi și nu aș fi renunțat niciodată la el.

CJ lasă în urmă trei copii minunați, cu toții foarte speciali pentru mine. Viața nu va mai fi niciodată la fel. Nu sunt pregătită să înfrunt asta. Sunt atât de multe de spus, dar cuvintele sunt incredibil de dificile în acest moment. Vă rugăm să respectați familia noastră în aceste momente de durere și să ne păstrați în gândurile voastre”, a declarat Katherine Little. 

Sincere condoleanțe membrilor FireHouse, partenerei lui CJ Snare, Katherine Little, familiei regretatului artist și fanilor îndurerați!