Rock News

„I Won’t Back Down”, melodia inspirată de incendierea casei lui Tom Petty

„I Won’t Back Down” împlinește în aprilie 2024 35 de ani. Lansată ca prim single de pe albumul „Full Moon Fever”, piesa a devenit un hit de top și a rămas una dintre cele mai cunoscute ale lui Petty

„I Won’t Back Down” s-a născut după ce casa lui Petty a ars, în timp ce toată familia și menajera se aflau înăuntru. Cu toții au scăpat teferi, cu puține răni, dar pentru toți, impactul a fost profund. În lunile care au urmat, Petty a fost nevoit să locuiască în chirie sau în camere de hotel, străduindu-se să se refacă în urma sperieturii și să treacă peste șoc.

Piromanul responsabil nu a fost niciodată identificat.

„Am primit multe mesaje din partea oamenilor despre cum această melodie le-a fost de ajutor într-un fel sau altul în viața lor. Este cu adevărat îmbucurător. Sunt foarte fericit că am scris acea piesă", spunea Tom Petty în volumul „Conversații" de Paul Zollo.

Tema principală a melodiei a transformat-o într-un simbol al forței americane în perioada de după atacurile din 11 septembrie. De multe ori, politicienii au folosit în discursurile lor pentru a se conecta cu publicul, dar acest lucru a fost de fiecare dată denunțat de artist și, mai târziu, de moștenitorii acestuia, ca utilizare abuzivă. 

Foto: Getty Images/ Guliver.