Rock News

După o absență de 40 de ani din Anthrax, basistul Dan Lilker revine pe scenă alături de trupă

Anthrax a anunțat că Dan Lilker va reveni provizoriu în trupă, pentru datele din aprilie și mai ale turneului actual, după ce, din motive personale, Frank Bello nu va putea cânta alături de formație la concertele din America de Sud

Primul concert programat pentru Anthrax în America de Sud este cel din 13 aprilie, de la The Metal Fest, în Mexico City. Acolo și la toate celelalte show-uri programate pentru aprilie, precum și două concerte în cadrul unor festivaluri din luna mai, basistul original al trupei, Dan Lilker, va reveni pe scenă alături de colegii săi, pentru prima oară în 40 de ani. Lilker a contribuit la scrierea și la înregistrările albumului de debut „Fistful of Metal”, însă a părăsit trupa în 1984, la nu mult timp după apariția acestuia. 

Conform unei declarații din partea trupei, citată de publicația BlabberMouth, Anthrax a declarat: „Suntem cu toții foarte încântați să cântăm din nou cu Danny și apreciem foarte mult că a acceptat să-l înlocuiască pe Frank la nevoie. A trecut mult prea mult timp de când am cântat ultima oară în America de Sud și nu ne-am fi dorit să fim nevoiți să anulăm aceste concerte.”

Lilker nu a stat deloc degeaba în ultimele patru decenii, ba chiar a fost foarte activ, cântând pentru o varietate de trupe, precum trupa de thrash/metal Nuclear Assault, cea de grindcore Brutal Truth și multe altele.