Rock News

Rock The Underground: Syfo Dias lansează primul album

Vinerea săptămânii acesteia va fi destul de încărcată, astfel încât avem de unde alege multă muzică bună. Printre evenimentele principale, din următoarele zile, se numără cântările trupelor Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Tourist și Monokrom și ale invitaților acestora. Vineri, Syfo Dias va lansa mult-așteptatul album de debut!

Joi, 28 martie, trupa Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut are concert în Expirat. Formația cântă post-rock instrumental, cu riff-uri agresive și accente de stoner rock. I-am văzut ultima dată la Quantic, în deschidere pentru Harakiri For The Sky, unde au creat o atmosferă incredibilă. Merită din plin să mergeți să îi vedeți! 


Trupa Syfo Dias, una dintre preferatele mele la momentul actual, lansează primul album. Materialul e intitulat „In Tension” și a fost cântat integral în avanpremieră la finalul lunii ianuarie. Muzica lor e combinație unică de jazz, metal, hard rock, spoken word și tot felul de alte accente. E brutală, dar extrem de sensibilă și vulnerabilă. E un sunet greu de descris. E genul de muzică pe care o redescoperi la fiecare audiție. Vor și cânta la Control, marțea viitoare, pe 2 aprilie. Vă încurajez călduros să veniți și voi, va fi un show de calitate. 


Tot în seara de 29, trupa Tourist are concert în clubul Underworld. Băieții cântă destul de rar, așa că vă încurajez să nu pierdeți ocazia să îi vedeți în acțiune. În deschidere vor cânta Berzerk și Private Venganza, alte două găști foarte mișto. Tourist cântă hardcore punk, e o trupă foarte apreciată, care, pe lângă activitatea muzicală, se dedică mult pentru scena locală. Deci, dacă ajungeți la concert, susțineți și trupele, dar și alte proiecte interesante. O să fie nebunie acolo!


A doua opțiune pentru seara de vineri e concertul timișorenilor de la Monokrom, alături de Vandaal și Kalisbo, de la I-auzi Una. Monokrom își definește stilul ca fiind alt-rock, un mix energic de pop rock și pop punk. Vandaal cântă stoner rock, cu influențe grunge, iar Kalisbo cântă un rock n’roll modern, foarte tupeist și proaspăt. 


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 26.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:54

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28