Rock News

Steve Vai și Joe Satriani, cover după Metallica la show-ul de deschidere al Satch/ Vai Tour

Cei doi au împărțit scena pentru a interpreta single-ul de debut „The Sea of Emotions, Pt. 1”, „You Really Got Me” al celor de la Kinks, înainte de a încheia cu un cover al clasicului Metallica „Enter Sandman”În noiembrie anul trecut, cei doi chitariști au anunțat că vor lucra împreună la muzică nouă, pentru prima dată, și vor pleca într-un turneu în care ambii vor fi headlineri.

Turneul Satch/ Vai a început oficial vinerea trecută (22 martie), cu un concert la Hard Rock Live din Orlando, Florida.

Primul turneu Satch/Vai a stabilit șablonul pentru viitoarele spectacole și a urmat cam același program al formatului G3 Reunion, și anume, fiecare chitarist are propriul set, înainte de a împărți scena împreună. 

Datorită unor participanți sârguincioși – și lui Satriani însuși – filmările din acea seară au ajuns acum online.Satriani și Vai se cunosc de peste 50 de ani, Vai luând lecții de chitară de la Satch la începuturile lor. Deși au făcut turnee împreună de mai multe ori sub brandul G3, nu au mai lucrat niciodată împreună în studio.

Single-ul de debut de care v-am spus mai sus, „The Sea of Emotions, Pt. 1”, va fi lansat pe 29 martie, cu un videoclip al fiului lui Satriani, ZZ. 

Satch/ Vai Tour nu are decât date nord-americane deocamdată.

Foto: Getty Images/ Guliver.