Rock News

“Way Down We Go”, un miliard de ascultări pe Spotify

“Way Down We Go”, a doua melodie lansată de Kaleo de pe albumul „A/B” din 2016 este cea mai nouă piesă rock intrată în clubul select Billions pe Spotify. Piesa are o poveste foarte frumoasă

Kristy Gibson, vicepreședintele licențelor pentru film, televiziune și jocuri video pentru casa de discuri Atlantic, declara că a observat un interes crescut pentru Kaleo din partea supervisorilor muzicali înainte de lansarea celui de al doilea album al trupei, A/B, în iunie 2016. Cu toate că Atlantic a ales să lanseze un single pentru promovarea albumului, „Way Down We Go” a fost cel care a dat lovitura, mai ales după ce „Orange Is the New Black” a folosit-o în trailerul sezonului 4, care a fost lansat în mai 2016. Expunerea crescută a propulsat „Way Down We Go" pe locul 1 în topul Billboard Alternative în august 2016 și a generat vânzări și streaming vertiginoase.

Popularitatea ei a fost atât de mare, încât, în scurt timp, multe seriale și show-uri TV o includeau în soundtrack-uri. „Collateral Beauty”, „Orange Is the New Black”, „Suits”, „Supergirl”, „Logan” și „Vinyl” sunt cele mai cunoscute exemple.

Nefiind un mare urmăritor de televiziune, solistul și compozitorul melodiei, JJ Julius Son, nu a realizat multitudinea serialelor în care este cântată piesa, dar era, desigur, conștient de faptul că introducerea ei în emisiuni și filme a adus urechi suplimentare trupei, care și-a lărgit baza de fani. 

„Este întotdeauna o onoare când cineva empatizează cu muzica ta”, spunea el pentru TV Guide în 2016. "A fost surprinzător și uimitor să văd cât de mult e difuzată la radio și în alte emisiuni TV, reclame și efectul pe care l-a avut asupra oamenilor. Este un privilegiu și mă simt foarte norocos".

Un videoclip live al melodiei a fost înregistrat ulterior în vulcanul islandez Thrihnukagigur.


Înainte de a obține faima internațională, Kaleo era deja populară în Islanda, țara de origine. A fost una dintre cele mai apreciate trupe locale, câștigând premii importante în industria muzicală islandeză.

Membrii Kaleo au petrecut o bună parte din timpul lor în Nashville, Tennessee, unde au înregistrat și au lucrat la muzica celor două albume cunoscute până acum. Această experiență le-a influențat sound-ul, adăugând elemente de muzică americană, blues și gospel în compozițiile lor.

Despre Kaleo live v-am scris aici.

Dacă sunteți curioși de cțte și care piese au atins această piatră de hotar, puteți explora playlist-ul BILLIONS CLUB pe Spotify, care conține în prezent 602 de melodii și a strâns 570.1K aprecieri.

Top 10 piese rock cu 1 miliard de stream-uri:

1. Queen - Bohemian Rhapsody (2.192 billion streams) 

2. Twenty One Pilots - Stressed Out (1.981 billion streams) 

3. Nirvana - Smells Like Teen Spirit (1.684 billion streams) 

4. Queen - Don’t Stop Me Now (1.642 billion streams) 

5. Linkin Park - In The End (1.618 billion streams) 

6. Journey - Don’t Stop Believin’ (1.600 billion streams) 

7. Queen - Another One Bites The Dust (1.572 billion streams) 

8. Twenty One Pilots - Heathens (1.558 billion streams) 

9. Guns N’ Roses - Sweet Child O’ Mine (1.548 billion streams) 

10. Twenty One Pilots - Ride (1.505 billion streams)